Gökkuşağı için halat ip
10mm 3 büküm pamuk halat ip seçenekleri
Makrome ipi
Jüt İp Özellikle tekstil sektöründe çok önemli bir yer arz eden ip çeşitleri, bireysel hobi faaliyetlerinde, süslemelerde, dekoratif tasarımlarda ve daha birçok faaliyette yoğun olarak kullanılan materyallerdir. Jüt ip de bu ipler arasında kendine has özel bir dokusu, rengi ve kullanım alanı olan malzeme olarak gösterilebilir. Bu ip türünün isim sahibi, ipliğin üretiminde hammadde olarak kullanılan bir bitkidir. Jüt adıyla bilinen bu bitki, yoğun olarak tropik iklimde yetişen; iki farklı türü bulunan ve bir sene içerisinde iki ile dört metre arasında değişen boylara ulaşabilen bir bitkidir. Dünya çapında jüt ipi üretiminde kullanılan bu bitkinin çok büyük bir kısmı tropik iklime sahip olan uzak doğu ve orta doğu ülkelerinde yetişmektedir. Ticaretinde de bu ülkeler ön plandadır. Hindistan, Çin, Bangladeş, Özbekistan ve Nepal’in jüt ipliği üretimindeki payı bu noktada oldukça büyüktür. Ticari açıdan tekstil sektöründe oldukça özel bir yere sahip olan jüt ipi, özellikle paspas, jüt ipten sepet, supla ve çanta üretimlerinde kullanılmaktadır. Jüt ip Fiyatları Genel özellikleri itibarıyla incelendiğinde diğer ip çeşitleriyle benzer fiyattadır aynı zamanda; dayanıklı, esnek, dokulu bir iplik olarak göze çarpmaktadır. Günümüzde iplikle yapılan birçok hobi faaliyetinde kullanılan ipler, süslemelerde ve çeşitli kumaş aksesuarların tasarlanmasında da yoğun olarak kullanılmaktadır.
Jüt bitkisinin yetiştiği ülkelerde, jütten iplik üretiminin genel olarak standart bir formatı vardır. Üreticiler günümüzde teknolojik olanaklardan faydalanarak yenilikçi tekniklerle faaliyetlerini sürdürüyor olsalar da standart olarak üretimde belirli bir prosedürün izlenmesi kaliteli iplik üretimi için oldukça önemlidir. Bu noktada jüt halat ip gibi kalın ve diğer ince modellerin üretiminde, teknikler farklılaşmaktadır demke daha doğru olabilir. Üretim sürecinin ilk etabında, yetişkinliğini tamamlanmış olan jüt bitkilerinin balyalanması söz konusudur. Doğru bir şekilde toplanan ve balyalanarak üretim sürecine dahil edilen jüt bitkileri bir havuza yerleştirilir. Bu havuz içerisindeki balyaların üzerine çeşitli bitkiler ve hatta gübre yerleştirilir. Belirli bir süre içerisinde kirli ve havasız suyun içerisinde kalan bitkiler zamanla çürür; aşama aşama açılmaya başlar. Bu sürecin ardından bitkinin kabuğunun altında kalan lif, kabuktan dışarı çıkarılmaya hazır hale gelir. Lifler, kabuktan ayrılarak çıkarıldıktan sonra kurutma süreci başlar. Üretimde ipliğe doğru giden yol bu aşamadan itibaren başlar. Kurutulduktan sonra üretime hazır hale gelen lifler, fabrikalara taşınır ve makine kullanarak iplik üretimine geçilir. Üretimin ilk safhasında, toplanan liflerin taraklardan geçirilmesi ve temizlenmesi gerekir. Bu aşamada taraklardan faydalanarak tamamen temiz hale getirilen lifler aynı zamanda birbirlerinden ayrılarak çoklu bir yapı alır. Ardından bu saçak haline gelen liflerin sarılması gerekir. İp kalınlığı da bu aşamada belirlenmektedir. Bobinlere dolanmak suretiyle ip formuna doğru ilerleyen jüt lifi, üretimde tercih edilen formata göre hazır hale getirilir ve tüketiciye ulaştırılır. Türkiye’ye yoğun olarak Hindistan ve Çin’den ithal edilen jüt ipleri, çok fazla farklı alanda kullanılmak üzere tüketiciler tarafından satın alınır. Süsleme amacıyla ip formunda kullanılabilirken aynı zamanda çanta yapımı amacıyla da kullanılmaktadır.
Ele alındığı üzere günümüzde özellikle gelişen üretim teknolojileri paralelinde birbirinden farklı kalınlıkta, yapıda ve kalitede çok sayıda ip alternatifi bulunmaktadır. Kullanıcılar, jüt ipler arasından kişisel kullanım amaçlarına göre ihtiyaçlarına uygun olan alternatifi edinebilmektedir. Bu noktada kullanım alanının bir hayli geniş olduğu söylenebilen jüt ipin en sık kullanılan alternatifi halat ip olarak gösterilebilir. Özellikle dekoratif eşyaların tasarlanmasında ve süslemelerde kullanılan denizci halatı görünümündeki bu ip ile hediyelik eşyalar hazırlayabilir; çeşitli yüzeylerde süsleme yapabilirsiniz. Halat formundaki bu ipler kalın oldukları için düğüm yoluyla süslemenin yanı sıra silikon tabanca kullanarak yapıştırma yapmak da mümkündür. Lifli yapısı sayesinde yapıştırıcılarla oldukça uyumlu olan bu ip ile çeşitli yüzeylere süslemeler yapabilirsiniz. Jüt ipin yaygın olarak kullanıldığı bir alanda bez çantaların üretimidir. Çevreci ve doğal bir ürün olduğundan, bu ip ile üretilen aksesuarlar özellikle son yıllarda önem kazanan temiz çevre anlayışına da katkı sağlamaktadır. Üreticiler, jüt ip kullanarak bez çantaları fabrikalarda pratik bir şekilde üretebilmektedir. Düşük maliyetli bir hammadde olması, çevreye zarar vermeyen yapısı ve dayanıklı bir malzeme olması nedeniyle çanta üretimi günümüz şartlarına da katkı sağlamaktadır. Bu bez çantalar, üretildikten sonra uzun süre kullanılabilmekte, yüzeylerine baskı yapılabilmektedir. Rengi, dokusu ve esnekliği itibarıyla oldukça yoğun olarak tercih edilen bu bez çantaların yanı sıze daha birçok kumaş materyalin üretimi de jüt iple gerçekleştirilebilmektedir.
Günümüzde evde yapılan çeşitli hobi faaliyetleri ev süsleme çalışmalarında jütün sık sık kullanıldığı görülmektedir. Bu kullanım, jüt ipin düşük maliyetli bir malzeme olmasından ve pratik bir materyal olmasından kaynaklanmaktadır. Jütün yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi olarak makrome gösterilebilir. Bir kasnağa dolama ve işleme sureciyle yapılan hobi faaliyeti olarak tasvir edilen makromenin yapılmasında, jüt yaygın olarak tercih edilir. Esnek, dayanıklı, parlak ve kullanışlı olması nedeniyle makrome faaliyetlerinde bu ipin kullanılması oldukça anlaşılırdır. Evde dekoratif eşyalar tasarlamaktan hoşlanan kişiler jüt ipten sepet yapmayı da tercih edebilmektedirler. Kalınlığı nispeten fazla olan jüt ip modelleri kullanılmak suretiyle yapılan sepetler, fiziksel formlarını koruyarak uzun süre dekoratif amaçla kullanılabilmektedir. Örme yöntemiyle sepet yapımı, günümüzde jüt kullanımında oldukça sık bir şekilde tercih edilmektedir. Birçok kişinin ek iş olarak evde sepet üretmesini sağlayan bu özel ipi kullanarak, dilerseniz yaratıcılığınızı ortaya koyabilir ve farklı dekoratif eşyalar da tasarlayabilirsiniz. Süsleme faaliyetlerinde bu ipin kullanımına bir örnek olarak hediyelik eşyaların hazırlanması gösterilebilir. Marakeş ve bohem kültürün büyük bir popülerlik kazandığı son yıllarda, süslemelerde minimalist dokunuşların yanı sıra bej, krem rengin kullanımı da oldukça artmıştır. Jüt ipin doğal dokusu, bej/krem/altın rengi görünümü ve esnekliği de bu nedenle bu özel ipin sıkça kullanılmasını sağlamaktadır. İster sevdiğiniz birisine vereceğiniz hediyenizin ambalajının etrafında bir kurdele gibi kullanabileceğiniz ister satışını yaptığınız ürünleri alıcılarına gönderirken doğal bir ambalajlama yapmak için faydalanabileceğiniz alternatifleri bulunmaktadır. Yumak olarak satın alabileceğiniz ve düşük maliyetle şık bir süsleme yapabileceğiniz jüt ip fiyatları ile bütçenize hitap ediyor. Süslemede yaratıcı yönlerinizi de ortaya koymak istiyorsanız, renkli alternatiflere de göz atabilirsiniz. Renkli jüt ip modelleri üretim sonrasında doğal kaynaklardan faydalanarak renklendirilirler ve süslemelerde estetik bir görünüm elde etmek üzere kullanılabilirler. Tüm bu bilgiler ışığında, ister evde gerçekleştirmek istediğiniz hobilerde ve isterseniz süsleme çalışmalarınızda yararlanabileceğiniz ip alternatiflerini Ritzz.net’in avantajlı fiyatlarıyla keşfetmek üzere ürün sayfasına göz atabilirsiniz. Çeşitli kalınlıklarda, renklerde ve dokularda karşınıza çıkan bu ip modelleri arasından kullanım ihtiyacınıza uygun olan seçeneği belirleyebilir ve hemen sipariş edebilirsiniz.
Jüt bitkisinin kabuğunun altındaki liflerin çıkarılması ve makinalar yardımıyla dolama suretiyle elde edilen bir ip çeşididir. Tamamen doğal olarak liflerden üretilmesi sebebiyle, doğal bir hobi ve tasarım malzemesidir.
Oldukça dayanıklı ve esnek bir ip türü olduğundan kullanım alanı da bir hayli geniştir. Örme yöntemiyle yapılabilecek sepet, çanta, saksı, kılıf, bardak altlığı gibi seçenekleri tercih edebileceğiniz gibi; yapıştırma yöntemiyle dekoratif süslemelerde de jüt iplerden yararlanabilirsiniz. Objelerin üzerinde jüt ipini dolama ve yapıştırma yaparak, özel görünümler elde edebilirsiniz.
Jüt ip yaygın olarak evde yapılan hobi faaliyetlerinde kullanılmakla beraber günümüzde birçok çevreci markanın da ambalajlamada kullandığı şık bir ip türüdür. Bu noktada kullanım alanı olarak ambalajlama, hobi faaliyetleri ve süsleme olarak gösterilebilir. Evde, ofiste, markanızın ürünlerini ambalajlamada, hediyelik eşyalarınızı hazırlamada jüt kullanabilirsiniz.
Kullanım ihtiyacınıza uygun boy, kalınlık ve renkteki en kaliteli jüt ip modellerine Rittz.net’in ürün sayfasına göz atarak göz atabilirsiniz.
Jüt ip çeşitlerine farklı tür, kalınlık ve gramaj seçenekleri ile ritzz.net üzerinden ulaşabilirsiniz.
Jüt ipleri akrilik boyalar kullanarak fırça yardımı ile boyayabilirsiniz.
Jüt ipi sıcak silikon, soğuk silikon veya tutkal kullanarak yapıştırabilirsiniz.
Jüt ipi sıcak silikon, soğuk silikon, japon yapıştırıcı veya tutkal kullanarak yapıştırabilirsiniz.
Jüt ip, jüt bitkisinin gövdesinden elde edilen, sağlam ve sert ürünlerde kullanılan liflerden imal edilir ve sağlam olmasına karşılık esnekliği olmayan bir iptir. Bu sebeple doğası gereği yumuşatma işlemine yapılamaz.
Jüt ipin bir çok kalınlıkta seçeneği mevcuttur, kalınlıklarına göre tığ, şiş yada elde örülmesi mümkündür. İnce jüt iplikleri tığ ve şiş yardımı ile örebilirken, kalın jüt ipleri yada halatları makrome tekniği gibi teknikler ile elde örmek mümkündür.
Tek Burgulu Taranabilir Jüt İp ve jüt halat ipleri kg fiyatı üzerinden fiyatlandırılmaktadır, sarım miktarına göre fiyatlar hesaplanmaktadır.