Evde geçirdiğiniz zamanı daha verimli kılmak, yaratıcı yönlerinizi keşfetmek ve estetik kabiliyetlerinizi kullanarak şık, dekoratif aksesuarlar üretmek istiyorsanız, punch yapmayı düşünebilirsiniz. Klasik olarak nakış ve kanaviçe uygulamalarına benzer bir formatta yapılan punch, bu diğer uygulamalardan farklı olarak yüzey açısında üç boyutlu görünümler elde edebileceğiniz bir aktivitedir. Uygulamadaki bu farklılığı yaratan unsur ise temel olarak kullanılan iğnenin farklı olmasıdır. Buna ek olarak kullanılan ipler de daha kalın olmaktadır. Punch iğnesi görsel açısından bir kalem şeklinde tasarlanmıştır. Tutuş ve uygulama açısından kolaylık sağlaması, arzu edilen üç boyutlu uygulamanın gerçekleştirilebilmesi için kalem benzeri bir gövdesi; farklı kalınlıklarda ucu bulunan bu iğne, kumaş üzerine ipliklerin ‘’punch edilmesi’’ yani zımbalanması, yumruklanması gibi bir etki sağlamaktadır. Günümüzde, evde hobi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyen birçok kadın ve erkeğin tercih ettiği punch için olmazsa olmazlardan birisi olarak punch iğneleri, sahip oldukları özellikler açısından elde edilen sonucun da farklılaşmasını mümkün kılmaktadır. Kişi, iğne seçimini yaparken, elde etmek istediği estetiği göz önünde bulundurmalıdır. Çünkü iğnenin kalınlığı ve yapısı, gerçekleştirilecek olan uygulamanın estetik sonuçları üzerinde önemli bir role sahiptir.

Punch İğnesi Seçimi

Punch İğnesi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Hobi aktivitesi olarak punch yapmaya karar verdiğinizde ister bir set edinmiş olun, ister parçaları ayrı ayrı edinmeyi düşünüyor olun; iğne bu uygulamanın en önemli parçasıdır. Başlangıç seviyesi setlerde ve daha kapsamlı çalışmalar için hazırlanmış set ürünlerde mutlaka yer alan bu iğne, diğer kumaş üzerinde çalışmalar yapılırken kullanılan iğnelerden tamamen farklı bir yapıya sahiptir. Bu özelliğiyle kendisini, ilgili hobi faaliyetleri arasında özel bir yere konumlandıran punch iğneleri, fonksiyonel nitelikleriyle birbirleriyle aynı olsalar da; tıpkı yün örmedeki şiş numaraları gibi numaralara yani kalınlık özelliklerine sahip olmaları yönünden birbirlerinden ayrılırlar. Punch modelleri arasından seçiminizi yaparak, elde etmek istediğiniz estetik sonucu dikkate alarak bir iğne aradığınızda, uygulamanıza uygun olan kalınlıktaki iğneyi de belirlemeniz gerekir. Bu ayrımlarının yanı sıra tüm iğne seçeneklerinde standart olarak özellikler de bulunmaktadır. Bu özellik, uygulama açısından temeldir ve değişmez. Yakından bakmak gerekirse, görsel açıdan bir tornavida veya kalemi andıran punch iğnesinin ucu, ip geçirilmesini mümkün kılan özel bir kanala sahiptir. Delme iğnesi olarak da tabir edilebilecek olan bu iğnenin kanalı, uygulamada kullanacağınız ipin türüne ve kalınlığına göre farklı genişliklerde olabilmektedir. Nakış faaliyetlerindeki gibi tasarlanmış bu uç içerisinden kalın yün ipleri de geçebilmektedir. Punch için ince uygulamalar da mümkündür ve bu uygulamalar için kanalı daha ince; kalem boyutlarında bir iğne yeterli olacaktır. Kalın punch iğnesi ve ince punch iğnesi arasındaki fark; uygulamada kumaş üzerinde elde edilecek olan üç boyutlu görünümde fark yaratacaktır ancak uygulama açısından bir farklılık söz konusu değildir. Metal uca; ahşap veya plastik gövdeye sahip olan punch iğneleri standart fonksiyon ile faaliyetlerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır.

Punch İğnesi Seçimi Nasıl Yapılır?

Ressamlar, tuval üzerinde resim çalışmalarını gerçekleştirirken, elde etmek istedikleri sonuca göre farklı kalınlıklardaki uçlara sahip fırçalardan faydalanırlar. Bir rengin tekil olarak geniş yer kapladığı durumlarda kalın uçlu fırçalar; ince ayrıntıların söz konusu olduğu alanlarda ise ince uçlu fırçalar devreye girmektedir. İşte punch iğnesinin kalınlıkları da tam olarak bu şekilde farklı kullanım alanlarına uygundur. Yine de kumaş üzerinde kalın ve daha dolgun bir görünüm için farklı renkler küçük alanlarda kullanılacak olsa dahi kalın uçlu punch iğneleri tercih edilebilir. Kullanıcların seçim yaparken dikkat etmeleri gereken husus, tam olarak sonuca odaklı olmalıdır. İnce işlemeler için ince uçlu iğneler, ince iplerle beraber kullanılmalı; dolgulu bir görünüm içinse görece daha kalın iplerle, kalın uçlu iğneler tercih edilmelidir. Eğer karma bir yapı isteniyorsa, farklı kalınlıklardaki iğneleri bir arada kullanmak da tercih edilebilir. Başlangıç seviyesi için tek bir kalınlıkla ilerlemek ve ilerleyen seviyelerde iğne boyutlarını çeşitlendirmek bir avantaj olarak da düşünülebilir. Çalışmalarınızda yararlanacağınız iğneler, hali hazırda farklı boyutlarda olmalı ise bu durumda maliyet açısından da avantaj sağlayacağı için punch iğnesi seti edinmeyi düşünebilirsiniz. Bu setler içerisinde farklı kalınlıklarda iğneler yer almaktadır. Bu sayede, gerçekleştireceğiniz uygulama için ideal olan kalınlıktaki iğnelere bir arada sahip olmanız mümkün olmaktadır. Setler arasında ahşap punch iğnesi modelleri vidali bir yapıya sahiptir. Gövde ile iğneyi ayıran vidalı sistem sayesinde, tek bir gövde ile farklı kalınlıktaki iğneleri kullanmanız mümkün olmaktadır. İhtiyacınıza göre vidayı gevşeterek, takılı olan iğne ucunu çıkarabilir; ihtiyacınıza uygun olan kalınlıktaki iğneyi bu birleşim noktasına takabilirsiniz. Ardından vidayı sıkıştırdıktan sonra çalışmalarınızı yeni kalınlıktaki iğne ucunuzla sürdürebilirsiniz. Tasarım açısından oldukça ergonomik olan ve tutuş açısından da pratik olan bu setler hem başlangıç hem de ileri düzey punch faaliyetlerinizde kolaylık sağlayacaktır. Buradan diğer hobi malzemeleri ürünlerine de bakabilirsiniz.

Punch İğnesi ile Uygulama Nasıl Yapılır?

Kumaş üzerinde ipleri kullanarak yapacağınız tüm çalışmalar için iğne olmazsa olmazdır. İpliğin, kumaşın içinden geçerek belirli bir hizada uygulanması sonucunda elde edeceğiniz estetik punch çalışmasının temelidir. Bu noktada da iğnenin nasıl kullanılması gerektiği; uygulamanın ilerleyişi iyi bir şekilde kavranmalıdır. Satın almış olduğunuz punch iğnesiyle çalışmalarınıza başlarken, öncelikle uygulama için kullanacağınız ve iğne kalınlığı ile uyumlu olan ipliği; iğnenin uç kısmında yer alan özel kanaldan geçirmelisiniz. İğnenin içerisinden ipliği geçirip, dikkatlice gerdirdiğinizde, iplik iğnenin içerisinde gizlenecektir. Punch iğnesi modelleri bu özellikleri açısından farklılık gösterebilmektedir. Kimi modellerde iğlik dış kısımda gergin görünebildiği gibi bazılarında ise iğnenin gövdesinde görünmez hale gelmektedir. Bu durum uygulama açısından farklılık yaratmamaktadır ve tamamen kullanıcının tercihine göre istenen iğne tercih edilebilmektedir. İpliğin iğneye geçirilmesinden sonra artık uygulama için hazırsınız demektir. Bu aşamada yapmanız gereken, kasnağa gerilmiş olan kumaş üzerinde, arzu ettiğiniz desene uygun noktalara iğne ile ‘’punch’’ yani zımba, yumruklama işlemini gerçekleştirmeye başlamanız olacaktır. Bu sayede tıpkı tuvale resim yapar gibi ilgili noktalara renkli ipinizi geçirmeye başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken şey, iğnenizi kumaşa batırdıktan sonra kumaşın yüzeyine kadar geri çekmek olacaktır. Bu sayede, iğneden daha kalın olan ve kumaşın kanalından arka kısma geçen iplik, üç boyutlu bir form yaratacak şekilde kumaşın yüzeyinde takılı kalacaktır. İğnenizi hareket ettirerek bir sonraki noktadan içeriye batırdığınızda ise üç boyutlu ilerleyişiniz devam edecektir. Sonuç olarak, iğnenizi doğru hareketlerle kumaş üzerinde batırdığınız ve hareket ettiğiniz müddetçe, renkli ipliğiniz kumaş üzerinde deseni takip eden bir dolgunluk kazanacaktır. İğne uygulamanız tamamlandığında ise son dikişinizi parmağınızla tutarak iğneyi daha geriye çekmeniz gerekmektedir. Ardından uzayan ipliği bir makas yardımıyla kesmeniz halinde, deseniniz kumaş üzerine sabitlenecektir. Bu aşamadan sonra farklı renklerde ipleri iğnenize takabilir veya uygulamanızın gerektirdiği kalınlıkta farklı bir iğne ve iple çalışmaya devam edebilirsiniz. Tüm bu uygulama özellikleri ile siz de ürün sayfamıza göz atarak punch iğnesi fiyatı ve seti hakkında bilgi edinebilir aynı zamanda kullanım ihtiyacınıza uygun olan iğneyi hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

Punch İğnesi Nasıl Geçirilir?

Punch iğneleri, gövde yapıları ile birbirlerinden farklı olmakla beraber temel ip geçirme özellikleri açısından birbirleri ile benzer yapıdadır. İğne ucundaki kanaldan içeriye doğru uzatılan bir tel iğnenin arka kısmından çıkacaktır. Bu telin uç kısmını ipe geçirerek teli arka kısımdan tekrar çektiğinizde ise ip kanaldan geçecektir. Ardından yine tel yardımıyla, ipliğin iğne ucundaki küçük delikten geçmesini sağlayabilirsiniz.

Punch İğnesi Nasıl Kullanılır?

İpliğin geçirilmiş olduğu punch iğnesi, uygulamanın yapılacağı kumaş üzerinde ilgili desen hizasında batırılıp, yüzeye kadar geri çekilir. Bu uygulama desenin takip edildiği tüm noktalarda sürdürülür ve ardından iplik makas ile kesilir.

Punch İğnesi Nerede Satılır?

Aradığınız kalınlık ve özellikteki punch iğnesi alternatiflerini, Ritzz’in ürün sayfasında bulabilirsiniz.

Punch İğnesi Ne İşe Yarar?

Fonksiyonel özellikleri itibarıyla diğer kumaş işleme odaklı iğnelerden farklı kalınlık ve tasarımdaki punch iğneleri, kumaş üzerinde ipin dolgu oluşturacak şekilde batırılmasını sağlar. Ucundaki ince delik ve kanal sayesinde, kullanılan ipliğin iğne ile beraber hareket sağlaması mümkün kılınır. Ardından desen boyunca kumaş üzerinde batırıp çıkarma hareketi yapıldığında, kumaşta iplik ile üç boyutlu bir desen oluşturulur. Kalınlık, tutma gövdesi ve kalite standartları açısından farklılaşan punch iğneleri, hobi faaliyeti olarak punch yapmak isteyen tüm kişilerin edinmesi gereken bir malzemedir.

Kalın punch iğnesi

kalın punch iğnesi
kalın punch iğnesi

Kalın punch iğnesi (panç iğnesi) 4 mm ve 5 mm kalınlığında ipler ile kullanıma uygun punch iğnesi grubundadır. Kalın iğneler ile yapılabilecek bir çok punch modeli ve çalışması mevcuttur. Bunların başlıcaları punch ile kırlent yastık kılıfı gibi çalışmalar, duvar dekorları, punch çanta, punch ile oyuncak yapımı, punch duvar tablosu, punch broş, punch toka gibi bir çok aksesuar ve dekoratif malzeme çalışmaları yapmak mümkündür.

Ritzz.net websitemizde kalın punch iğnesi olarak satışta olan ürünlerimiz Lavor kalın uçlu ayarlanabilir punch iğnesi ve SKC kalın uçlu ahşap saplı ayarlanma özelliği olmayan sabit uçlu punch iğnesidir. Lavor kalın punch iğnesinin ayarlanabilir özelliği sayesinde ayarladığınız uzunlukta ip punch çalışması yapmanız mümkündür.

Kalın punch iğnesi ile uygun geniş gözenekli yapıya sahip etamin kumaşları kullanımı ile punch işini rahatlıkla kalın iğneler ile işlemeniz mümkündür.

Punch iğnesi fiyatı

Uygun punch iğnesi fiyatı ve seçenekleri Ritzz.net’te. Yeni başlayanlar için veya profesyoneller için olsun her tür punch iğnesi seçeneği mevcuttur. Yeni başlayanların tercih edebileceği ve uygun punch iğnesi fiyat seçeneği ile satışta olan SKC Punch – Panç İğne Seti. Profesyonellerin tercihi olan ise Lavor punch iğne seçenekleri kalın, orta ve ince ayarlanabilir punch iğneleri mevcuttur.

Kartopu punch iğnesi

kartopu punch iğnesi
kartopu punch iğnesi

Punch iğnesi markalarından ve bir çok kullanıcının tercih etmiş olduğu Kartopu punch iğnesi şuan için stoklarımızda mevcut değildir. Bu punch iğnesi için alternatif olan ürünlerimiz SKC punch – panç iğne seti ve Lavor İnce İpler İçin Punch (Panç) İğnesi seçenekleridir. Şuan için bu Kartopu punch iğnesi üretimi mevcut olmadığından stokları da websitemizde mevcut değildir bu sebeple satışı da yapılamamaktadır.

Ritzz.net üzerinde mevcutta satışı olan punch iğneleri kaliteli ve uzun ömürlü ürünlerdir. Punch iğnelerinde aranan bir çok kalite uygun fiyat seçenekleri ile websitemizde satıştadır.

Ahşap punch iğnesi

ahşap punch iğnesi
ahşap punch iğnesi

Punch iğnesi seçenekleri arasında olan ahşap punch iğnesi Ritzz.net’te satışı mevcuttur. Ahşap punch iğnesi olarak satışta olan ürünlerimiz, SKC Punch – Kalın Uçlu Ahşap Panç İğnesi ve Nurge ince uçlu punch iğnesidir. Ahşap punch iğnesi seçeneklerini websitemizden kredi kartı ile güvenli alışveriş seçeneği ile online olarak alabilirsiniz, dilerseniz kapıda nakit ödeme seçeneği de mevcuttur. Ayrıca Kredi kartı ile alımlarda ücretsiz kargo seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.